home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

familiekudde : een oplossing voor een natuurlijke en duurzame melkveehouderij : ontwerpen voor systeeminnovatie

Dixhoorn, I. Van (2011) familiekudde : een oplossing voor een natuurlijke en duurzame melkveehouderij : ontwerpen voor systeeminnovatie. Wageningen UR Livestock Research, Lelystad , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1957053


Summary

De Familiekudde is een nieuw duurzaam houderijsysteem voor het houden van melkvee. Kern van het houderijconcept is een zo functioneel mogelijke en diervriendelijke huisvesting, ingericht vanuit de behoefte van het dier. Hierdoor sluit het systeem beter aan bij de behoeften van de koe en de wensen vanuit de maatschappij. In het concept staan rust, ruimte en comfort voorop, zoveel mogelijk benaderd vanuit natuurlijke groepsvorming en leefomstandigheden. Zo leven de dieren in stabiele kuddes, blijft het kalf bij de koe en behouden de dieren hun horens. Door een slimme stalinrichting zorgt de Familiekudde voor een win-win-win-win: de koeien leiden een lang en gezond leven; het is goed voor het milieu; het houdt rekening met economische aspecten en met het welzijn van de veehouder


EPrint Type:Other
Keywords:melkveehouderij (nl), dairy farming (en), dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), koeien (nl), cows (en), diergezondheid (nl), animal health (en), zoogkoeienkuddes (nl), suckler herds (en), kuddes (herds) (nl), herds (en), dierlijke productie (nl), animal production (en), melkvee (nl), dairy cattle (en), diergedrag (nl), animal behaviour (en), huisvesting, dieren (nl), animal housing (en), 608-D Rundvee (nl), 608-D Cattle (en), 603-D Gezondheid en welzijn van dieren (nl), 603-D Animal Health and Welfare (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/163148
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47795
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page