home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Meerschalige verwerking : ontwikkeling van een concept voor een efficiënte en herkenbare kwaliteitsproductie

Wit, J. De and Deusings, J. (2011) Meerschalige verwerking : ontwikkeling van een concept voor een efficiënte en herkenbare kwaliteitsproductie. Rapport / Louis Bolk Instituut nr. 2011-022 LbD. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1959026


Summary

Aan de hand van ervaringen bij met name de ‘Coöperatie de Oorsprong’ worden de mogelijkheden geëvalueerd van een meerschalige verwerking: een vorm van verwerking tussen kleinschalig/zelfstandig en grootschalig, die ruimte biedt om ambachtelijke kwaliteitsproductie en efficiëntievoordelen van een grotere schaal te combineren. Een goede onderlinge samenwerking van ketenpartners, efficiënte logistiek en een realistische, flexibele groeiplanning zijn enkele van de belangrijkste factoren die de slagingskans van dit concept bepalen. De afzetcoöperatie is een intensieve vorm van samenwerking die moeilijk samengaat met sterk verschillende groottes van afzetmarkt voor verschillende producten. Minder vergaande vormen van samenwerking lijken meer geschikt.


EPrint Type:Report
Keywords:coöperatieve verwerking (nl), cooperative processing (en), streekgebonden producten (nl), regional specialty products (en), ketenmanagement (nl), supply chain management (en), schaalvoordelen (nl), economies of scale (en), regionale voedselketens (nl), regional food chains (en), samenwerking (nl), cooperation (en), marketing (nl), marketing (en), 215-C Agrarische bedrijfsvoering (nl), 215-C Farm Management (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/164485
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47773
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page