home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Gezondheidseffecten van biologische voeding: ervaringsverhalen

Vijver, L.P.L. Van De (2010) Gezondheidseffecten van biologische voeding: ervaringsverhalen. Publicatie / Louis Bolk Instituut nr. 2010-024 GV. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1964675


Summary

In een kwalitatief onderzoek, waarin de consument van biologische producten is gevraagd zijn/haar ervaring met biologische voeding te beschrijven, is onderzocht of mensen die zijn omgeschakeld van reguliere voeding naar biologische voeding een effect op hun gezondheid hebben ervaren. Deelname kon door het invullen van een online vragenlijst. Een kwart had geen duidelijk effect bemerkt, terwijl de overigen allemaal 1 of meerdere effecten beschreven hebben. Onderzoek naar ervaringen van een consument zijn per definitie subjectief. Toch kunnen ook objectief te meten verschillen in voedingswaarde tussen biologische en gangbare producten, en de veranderde productkeuze een mogelijke verklaring geven. Daarbij blijkt uit het onderzoek dat de keuze voor biologische producten onderdeel is van een totaal bewustwordingsproces, waarbij soms ook andere leefstijlfactoren veranderen. Onderzoek waarbij de consument zelf aan het woord komt, blijkt een goede manier om inzicht te krijgen in de ervaringen van consumenten met biologische voeding. Uit deze studie komt naar voren dat zo’n drie kwart van de ondervraagden bij de overstap van gangbare naar biologische voeding een positief gezondheidseffect ondervindt.


EPrint Type:Report
Keywords:voeding en gezondheid (nl), nutrition and health (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), consumentenonderzoeken (nl), consumer surveys (en), 307-D Humane voeding en gezondheid (nl), 307-D Human Nutrition and Health (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/169584
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47717
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page