home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

meten van doorwerking van kennis uit onderzoeksprojecten : achtergrond van de methode en handleiding bij de aanpak

Kupper, H.; Beers, P.J. and Wink, M. (2011) meten van doorwerking van kennis uit onderzoeksprojecten : achtergrond van de methode en handleiding bij de aanpak. leerstoelgroep Educatie en Competentie Studies, Wageningen, NL, , UR.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1981080


Summary

productie- en dienstenketens is het creëren, ontwikkelen en gebruiken van kennis van essentieel belang. Deze kennisprocessen dragen bij aan duurzaamheid en innovatie in economische sectoren. Het in gang zetten en uitvoeren van de verschillende kennisprocessen in maatschappelijke sectoren is verdeeld over de praktijkwereld (bedrijfsleven), de onderzoekswereld (kennisinstellingen) en de beleidswereld (overheid). Het ministerie van EL&I verstrekt regelmatig opdrachten om nieuwe kennis te creëren of om bestaande kennis verder te ontwikkelen. Het inzicht in het nut ervan is echter gebrekkig. Er zijn ook geen methoden beschikbaar om systematisch en betrouwbaar het gebruik van de ontwikkelde kennis te evalueren en vast te stellen of deze kennis heeft bijgedragen aan het bereiken van beleidsdoelen; dus of er doorwerking van kennis is. Daarom heeft het ministerie van EL&I opdracht gegeven om een methode te ontwikkelen waarmee kennisdoorwerking gemeten kan worden. Deze brochure bevat achtergronden en de handleiding bij het gebruik van de methode.


EPrint Type:Report
Keywords:kennisvalorisatie (nl), knowledge exploitation (en), kennis (nl), knowledge (en), kennisoverdracht (nl), knowledge transfer (en), verspreiding van onderzoek (nl), diffusion of research (en), publiek-private samenwerking (nl), public-private cooperation (en), methodologie (nl), methodology (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), Nederland (nl), Netherlands (en), 201-C-1 Kennisuitwisseling (nl), 201-C-1 Knowledge Exchange (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/196291
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47573
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page