home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Visie op doorwerking van kennis uit onderzoek in de praktijk van het bedrijfsleven : achtergrond bij methode en aanpak voor het meten van doorwerking van kennis uit onderzoeksprojecten

Kupper, H. (2011) Visie op doorwerking van kennis uit onderzoek in de praktijk van het bedrijfsleven : achtergrond bij methode en aanpak voor het meten van doorwerking van kennis uit onderzoeksprojecten. Wageningen Universiteit, Educatie en Competentie Studies, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1981081


Summary

Voortbrengingsketens die willen innoveren hebben behoefte aan goed georganiseerde kennisketens. Het creëren, ontwikkelen en gebruiken van kennis van essentieel belang. Deze kennisprocessen dragen bij aan duurzaamheid en innovatie in de economische sectoren. Het in gang zetten en uitvoeren van de verschillende kennisprocessen is doorgaans verdeeld over de praktijkwereld en de onderzoekswereld. Praktijk en onderzoek hebben elk hun eigen kijk op en kennis van de werkelijkheid. In dit document behorend bij de handleiding willen we meer duidelijkheid verschaffen over de visie, concepten en uitgangspunten die we gebruikt hebben voor het ontwikkelen van de methode. Ons vertrekpunt bij het beantwoorden van de vraag naar kennisbenutting en –doorwerking is de overweging dat kennis nut heeft voor een gebruiker indien de gebruiker betekenis kan geven aan de kennis in zijn praktijkcontext.


EPrint Type:Report
Keywords:kennisvalorisatie (nl), knowledge exploitation (en), kennis (nl), knowledge (en), kennisoverdracht (nl), knowledge transfer (en), verspreiding van onderzoek (nl), diffusion of research (en), publiek-private samenwerking (nl), public-private cooperation (en), methodologie (nl), methodology (en), Nederland (nl), Netherlands (en), 201-C-1 Kennisuitwisseling (nl), 201-C-1 Knowledge Exchange (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/196292
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47572
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page