home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

meten van kennisdoorwerking : meten van de doorwerking van onderzoekskennis in de biologische landbouw : onderzoeksproject "dierenwelzijn in de biologische melkveehouderij"

Wijnands, F.; Beers, P.J.; Kupper, H. and Wink, M. (2011) meten van kennisdoorwerking : meten van de doorwerking van onderzoekskennis in de biologische landbouw : onderzoeksproject "dierenwelzijn in de biologische melkveehouderij". Wageningen Universiteit, Educatie en Competentie Studies, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1983436


Summary

Het project “Kennisbenutting in de Biologische Landbouw” ontwikkelt een methode voor het meten van de doorwerking van onderzoekskennis in de biologische praktijk. Tegelijk met het ontwikkelen wordt de methode toegepast in verschillende pilots. Zo wordt de aanpak ontwikkeld, toegepast en getest. Deze pilot gaat over onderzoek naar dierenwelzijn in de biologische melkveehouderij (koeien). Het betreft hier een groep van projecten die in een periode van ongeveer vier jaar zijn uitgevoerd. Welzijn van dieren heeft uiteenlopende aspecten die vaak in afzonderlijke projecten zijn onderzocht. In de praktijk van het boerenbedrijf moet de ondernemer een keuze maken hoe hij de diverse welzijnsaspecten met elkaar combineert om tot een aanpak voor zijn eigen bedrijf te komen. De complexiteit van deze casus is dan ook de vertaling van een brede projectenportfolio naar meetbare benutting in de bedrijfspraktijk.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), melkvee (nl), dairy cattle (en), kennisoverdracht (nl), knowledge transfer (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), dierlijke productie (nl), animal production (en), huisvesting, dieren (nl), animal housing (en), diergezondheid (nl), animal health (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 603-D Gezondheid en welzijn van dieren (nl), 603-D Animal Health and Welfare (en), 201-C-1 Kennisuitwisseling (nl), 201-C-1 Knowledge Exchange (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/200297
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47552
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page