home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Vol smaak en variatie : kansen voor producten van geiten- en schapenzuivel op de consumentenmarkt

Haaster-De Winter, M.A. Van; Berg, I. Van Den and Dvortsin, L. (2012) Vol smaak en variatie : kansen voor producten van geiten- en schapenzuivel op de consumentenmarkt. Rapport / LEI. Onderzoeksveld Consument & gedrag 2011-085. LEI Wageningen UR, Den Haag, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1983771


Summary

De melk van Nederlandse geiten en schapen wordt grotendeels verkaasd en geëxporteerd. Organic Goatmilk Coöperatie, De Groene Geit en Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders vragen zich af welke kansen de thuismarkt biedt. De volgende punten komen als belangrijkste uitkomsten uit het onderzoek. Smaak en variatie zijn sterke punten van geiten- en schapenzuivelproducten. Daarmee is de aantrekkingskracht van algemene aard en zijn de producten voor veel meer mensen aantrekkelijk dan alleen mensen met een koemelkallergie. Geiten- en schapenzuivelproducten hebben een goede uitgangspositie om in te haken op de voor consumenten relevante thema´s van gezondheid en genieten en beleving. Inspelen op gemak en betaalbaarheid bieden meer uitdaging. Gebruikers van geiten- en schapenzuivelproducten zijn nieuwsgierige mensen en vinden eten leuk. Ofwel, zij zijn eerder dan anderen geneigd om nieuwe producten uit te proberen. Bovendien vinden gebruikers van geitenzuivelproducten het leuker om te eten of er mee bezig te zijn.


EPrint Type:Report
Keywords:marktonderzoek (nl), market research (en), geitenmelk (nl), goat milk (en), ooienmelk (nl), ewe milk (en), melkproducten (nl), milk products (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), consumentenonderzoeken (nl), consumer surveys (en), marktverkenningen (nl), market surveys (en), consumentengedrag (nl), consumer behaviour (en), 219-E Marketing-onderzoek (nl), 219-E Marketing Research (en), 305-B-3 Zuivelproducten (nl), 305-B-3 Dairy Products (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/200712
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47549
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page