home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs

Dekker, S.E.M. (2012) Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs. PhD thesis. . [Unpublished]

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1987598


Summary

De visie van de biologische landbouw op duurzaamheid is verwoord door IFOAM in hun doelstelling en in de 4 beginselen van de biologische landbouw en is vertaald in diverse praktische regels voor biologische productie. In dit proefschrift noemen we deze visie het biologisch-ethisch kader. De hoofddoelstelling van dit proefschrift was het vaststellen van het effect van dit biologisch-ethisch kader op de integrale milieubelasting van biologische eierproductie in Nederland. Deze doelstelling werd benaderd vanuit 3 invalshoeken: 1) het vaststellen van het verschil in integrale milieubelasting van eierproductie met en zonder het biologisch-ethisch kader, 2) het identificeren van de belangrijkste milieuproblemen in het bestaande biologische eierproductiesysteem in Nederland en 3) het verkennen van mogelijkheden om de integrale milieubelasting van Nederlandse biologische eierproductie te verbeteren binnen de grenzen van het biologisch-ethisch kader.


EPrint Type:Thesis
Thesis Type:PhD
Keywords:pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), hennen (nl), hens (en), eierproductie (nl), egg production (en), eieren (nl), eggs (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), milieueffect (nl), environmental impact (en), ecologische beoordeling (nl), ecological assessment (en), duurzame veehouderij (nl), sustainable animal husbandry (en), ketenmanagement (nl), supply chain management (en), nederland (nl), netherlands (en), 606-B Biologische dierlijke productie (nl), 606-B Organic Animal Production (en), 603-F Dierhouderij en omgeving (nl), 603-F Animal Husbandry and Environment (en), 608-G Pluimvee (nl), 608-G Poultry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/202809
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47539
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:English
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page