home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ethiopië: klaar voor kwaliteitszaden : nu ook Europa en Verenigde Staten in het vizier

Kemenade, L. Van (2012) Ethiopië: klaar voor kwaliteitszaden : nu ook Europa en Verenigde Staten in het vizier. Berichten buitenland : voor de Nederlandse agribusiness, 2012 (6), 14 - 16.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1995771


Summary

Ethiopië is een van de grootste producenten van sesam en lijnzaad ter wereld. Het gros daarvan gaat naar low value-markten, zoals China en het Midden-Oosten. Maar er liggen ook goede kansen in Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid Korea. Met behulp van investeerders en de Nederlandse en Ethiopische overheid proberen producenten en exporteurs van oliezaden om hun productie en kwaliteit op te krikken en zo aan de hoge eisen van kopers daar te voldoen.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:olieleverende planten (nl), oil plants (en), oliezaden (nl), oilseeds (en), ethiopië (nl), ethiopia (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), export (nl), exports (en), marketing (nl), marketing (en), kwaliteit (nl), quality (en), sesamzaad (nl), sesame seed (en), lijnzaad (nl), linseed (en), 513-E Oliegewassen (nl), 513-E Oil Crops (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/216785
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47509
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page