home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Zijn streekproducten een kans of bedreiging voor de biologische sector?

Vijn, M.; Schoutsen, M.; Monteny, A. and Visser, A. (2013) Zijn streekproducten een kans of bedreiging voor de biologische sector? Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Business Unit Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2034592


Summary

Er is steeds meer belangstelling voor voedsel geproduceerd in de regio. De ontwikkeling naar en de belangstelling van consumenten voor streekproducten zou wel eens een bedreiging voor de markt van biologische producten kunnen zijn. In Engeland waar de belangstelling voor regionaal geproduceerd voedsel toeneemt zien we bijvoorbeeld een daling van het aandeel biologische producten die vaak uit het buitenland afkomstig zijn. Hier lijkt streek biologisch te verdringen. Er zijn echter ook kansen. De verkoop van zowel biologische- als streekproducten groeit nog steeds onverminderd door. Beiden productsoorten trekken andere consumenten aan. Een deel van de consumenten is gevoeliger voor biologisch dan voor streek. En een deel van de consumenten gaat er al vanuit dat streekproducten ook biologisch zijn. Zou het heldere concept van biologisch (voor een deel van de consumenten) een versterking van streekproducten kunnen betekenen? Om antwoord te vinden op deze vragen is er literatuuronderzoek gedaan en zijn interviews gehouden met stakeholders zowel uit de biologische- als streekproductensector. Vervolgens is in een bijeenkomst een SWOT-analyse gemaakt van de combinatie biologisch én streek/regio. Hier zijn tevens een aantal stellingen bediscussieerd.


EPrint Type:Report
Keywords:voedselproductie (nl), food production (en), regionale voedselketens (nl), regional food chains (en), streekgebonden producten (nl), regional specialty products (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), biologische productie (nl), biological production (en), consumentenvoorkeuren (nl), consumer preferences (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), 305-A Voedselproducten (algemeen) (nl), 305-A Food Products (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/265284
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47384
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page