home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Energieneutraal betekent nog lang niet klimaatneutraal! : voer grootste bron van emissie van klimaatgassen in de varkens- en pluimveehouderij

Veluw, K. Van (2013) Energieneutraal betekent nog lang niet klimaatneutraal! : voer grootste bron van emissie van klimaatgassen in de varkens- en pluimveehouderij. Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2013, 33 (5), 14 - 15.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2036738


Summary

Aan het Praktijknetwerk Biologisch: Klimaatneutraal! doen naast melkveehouders en akkerbouwers zeven pluimveehouders en drie varkenshouders mee. De eerste stap in het praktijknetwerk is het vaststellen van de emissies met behulp van de Klimaatlat van CLM. Daaruit blijkt dat de grootste emissiebron ligt in teelt, verwerking en transport van het voer. Daarna komt de emissie in stal en mest en de derde bron is het directe energiegebruik. Emissiereductie moet vooral in de productie van het voer gezocht worden, maar dat is nog niet zo makkelijk.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), veehouderij (nl), livestock farming (en), milieueffect (nl), environmental impact (en), broeikasgassen (nl), greenhouse gases (en), emissie (nl), emission (en), voer (nl), feeds (en), veevoeding (nl), livestock feeding (en), netwerken (activiteit) (nl), networking (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 603-F Dierhouderij en omgeving (nl), 603-F Animal Husbandry and Environment (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/273518
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47375
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page