home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Verwaarding van reststromen in de biologische retail : een case-studie bij Udea/EkoPlaza

Tromp, Seth-Oscar; Burgh, Marianne Van Der; Staps, Sjef; Gogh, Bart Van and Steverink, Maurits (2014) Verwaarding van reststromen in de biologische retail : een case-studie bij Udea/EkoPlaza. Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research 1468.. Food & Biobased Research, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2050961


Summary

Dit is het verslag van een onderzoek naar de mogelijkheden om reststromen van het biologische retailkanaal te verwaarden. De reststromen in de biologische sector zijn in het algemeen moeilijker te organiseren dan in de reguliere sector. Dit komt doordat het volume van de reststromen relatief klein is door de beperkte omvang van de biologische sector. Aan de andere kant is een mogelijke pré dat in de biologische sector het streven naar verwaarding van reststromen eerder past binnen het profiel (van maatschappelijk verantwoord ondernemen) dan in de reguliere sector. Specifiek wordt in onderliggend onderzoek gekeken naar de reststromen van de biologische retailer Udea/EkoPlaza.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), reststromen (nl), residual streams (en), voedselverspilling (nl), food wastage (en), duurzaamheid (sustainability) (nl), sustainability (en), voedselafval (nl), food wastes (en), afvalhergebruik (nl), waste utilization (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 305-A Voedselproducten (algemeen) (nl), 305-A Food Products (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/294563
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47324
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page