home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

kracht van een levende bodem : hoe veranderen bodems door biologisch-dynamische landbouw?

Bokhorst, J. (2014) kracht van een levende bodem : hoe veranderen bodems door biologisch-dynamische landbouw? Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw, 2014 (2), 8 - 15.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2056464


Summary

In de winter van 2013/2014 zijn door de BD-Vereniging en de landbouwsectie van de antroposofische vereniging (AVIN) een drietal studiebijeenkomsten gehouden rond het thema biologisch-dynamische landbouw en bodemvruchtbaarheid. Deze bijeenkomsten vonden plaats op BD-bedrijven. We hebben elke keer op een perceel een profielkuil bestudeerd. De bodems lagen alle drie op zavel- en kleigronden en omdat een echte zandgrond ontbrak, nemen we in dit artikel ook de bodem van De Vijfsprong te Vorden in de vergelijking mee. Om het verschil tussen de gangbare en de biologisch-dynamische aanpak te zien, bekijken we ook twee doorsnee gangbare gronden.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:bodemprofielen (nl), soil profiles (en), bodemkwaliteit (nl), soil quality (en), bodemvruchtbaarheid (nl), soil fertility (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), biologisch-dynamische landbouw (nl), biodynamic farming (en), 408-H Bodemvruchtbaarheid (nl), 408-H Soil Fertility (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/302023
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47303
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page