home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Stadslandbouw in het tijdperk van verstedelijking : welke rol kan stadslandbouw vervullen in het voeden van een groeiend aantal stedelingen?

Wiskerke, H. (2014) Stadslandbouw in het tijdperk van verstedelijking : welke rol kan stadslandbouw vervullen in het voeden van een groeiend aantal stedelingen? Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2014, 34 (4), 14 - 17.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2060886


Summary

De wereld verstedelijkt in een snel tempo. Tussen nu en 2050 zal de stedelijke bevolking met ongeveer 200 duizend personen per dag toenemen. En al die mensen zullen van eten moeten worden voorzien. Een immense opgave. Er is nu al sprake is van de enorme impact van voedselvoorziening op ons leven en onze planeet, hoe moet dat dan in de komende decennia? Voor welke uitdagingen staan we? En, is het produceren van voedsel in de stad – stadslandbouw – een antwoord op de uitdagingen waar we in dit tijdperk van verstedelijking voor staan?


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:voedselvoorziening (nl), food supply (en), stadslandbouw (nl), urban agriculture (en), voedselzekerheid (nl), food security (en), voedselproductie (nl), food production (en), urbanisatie (nl), urbanization (en), regionale voedselketens (nl), regional food chains (en), zelfvoorzieningslandbouw (nl), subsistence farming (en), 214-F Voedselvoorzieningsbeleid (nl), 214-F Food Policy (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/307375
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47287
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page