home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Daar kraait (g)een haan naar! : strategie ontwikkeling keuzegedrag van consumenten voor haantjesvlees

Schipper, Brechtje De (2015) Daar kraait (g)een haan naar! : strategie ontwikkeling keuzegedrag van consumenten voor haantjesvlees. Masters thesis. . [Unpublished]

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2104676


Summary

De leghennensector in Nederland bevat 700 ondernemers met een productie van 10 miljard eieren per jaar. In Nederland worden per jaar zo’n 30 miljoen hennen en dus ook hanen uitgebroed. Deze haantjes leggen geen eieren en worden als eendagskuikens vergast of vernietigd door middel van een shredder en soms gebruikt als voer voor dierentuindieren. De haantjes worden niet opgefokt om als vleesproduct voor de consument verkocht te worden, omdat deze dieren niet de aanleg hebben voor het aanzetten van vlees. In de leghennensector zijn vier biodynamische leghennenhouders. Biologisch dynamische (BD) ondernemers hanteren andere managementrichtlijnen en worden gecertificeerd door Stichting Demeter. De strategie van biodynamische bedrijven is het werken in kringlopen. Het realiseren van een meerwaarde van het bijproduct leghaantjes door middel van haantjesvlees is het plan van de BD‐leghennenhouders. Zij willen via de verkoop van Demeter‐eieren een afzet van haantjesvlees creëren. De doelstelling van dit onderzoek is om inzichten te generen waarna kan worden bijgedragen aan het creëren van een blijvend afzetkanaal van haantjesvlees naar de (BD)consument.


EPrint Type:Thesis
Thesis Type:Masters
Keywords:pluimvee (nl), poultry (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), hanen (nl), cocks (en), kuikens (nl), chicks (en), houding van consumenten (nl), consumer attitudes (en), consumentengedrag (nl), consumer behaviour (en), keuzegedrag (nl), choice behaviour (en), pluimveevlees (nl), poultry meat (en), bedrijfsvoering (nl), management (en), dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), biologisch-dynamische landbouw (nl), biodynamic farming (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), 608-G Pluimvee (nl), 608-G Poultry (en), 220-B Consumentengedrag (nl), 220-B Consumer Behaviour (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/367850
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47087
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page