home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Samenwerken met vrijwilligers op kleinschalige tuinderijen in Nederland

Knaap, Linde Van Der (2017) Samenwerken met vrijwilligers op kleinschalige tuinderijen in Nederland. Masters thesis. . [Unpublished]

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2202764


Summary

In de landbouw in Nederland is een trend gaande waarin meer productie biologisch is voor de lokale markt. Veel tuinders op kleinschalige biologische tuinderijen werken met vrijwilligers. Dit onderzoek is uitgevoerd om de samenwerking tussen tuinders en vrijwilligers inzichtelijk te maken en zo te kunnen verbeteren. De hoofdvraag luidt: Wat zijn de voornaamste uitdagingen en succesfactoren van het werken met vrijwilligers op kleinschalige biologische tuinderijen in Nederland? Om dit te onderzoeken zijn de volgende theorieën gebruikt: de wervingscirkel van Movisie (2005), motivatie categorieën van Clary et al. (1998) en de Tevredenheidindex voor vrijwilligers van Galindo-Kuhn en Guzley (2002). Drie kleinschalige biologische tuinderijen in Nederland zijn als case studies gebruikt. Om data te verzamelen zijn er participatieve observatiedagen geweest en er zijn zestien semi-gestructureerde interviews afgenomen onder tuinders, vrijwilligers en ex-vrijwilligers.


EPrint Type:Thesis
Thesis Type:Masters
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), biologische productie (nl), biological production (en), tuinbouwbedrijven (nl), market gardens (en), kleine bedrijven (nl), small businesses (en), vrijwilligers (nl), volunteers (en), samenwerking (nl), cooperation (en), groenteteelt (nl), vegetable growing (en), fruitteelt (nl), fruit growing (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/409227
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46936
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page