home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Stalboekje Pluimvee 2017 : handboek voor natuurlijke pluimveegezondheidzorg met kruiden en andere natuurproducten

Groot, Maria; Puls-Van Der Kamp, Ineke and Asseldonk, Tedje Van (2017) Stalboekje Pluimvee 2017 : handboek voor natuurlijke pluimveegezondheidzorg met kruiden en andere natuurproducten. RIkILT uitgave 2017.703. RIKILT Wageningen University & Research, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2227668


Summary

De stalboekjes zijn oorspronkelijk gemaakt voor de biologische veehouderij (versies 2009 en 2011) in het kader van onderzoek voor Biokennis. Deze uitgave is in 2014 en 2015 aangevuld met nieuwe middelen en inzichten en aangepast voor toepassing in de gangbare pluimveehouderij. Dit betekent o.a. dat een hoofdstuk over vleeskuikens is toegevoegd en het leghennen stuk is uitgebreid. Het streven om het gebruik van antibiotica terug te dringen vraagt om een ander management. Goede voeding, huisvesting en hygiëne zijn hierbij belangrijk. In dit boekje worden aanwijzingen gegeven om met natuurlijke middelen de gezondheid van de dieren te bevorderen en zo ziektes te voorkomen. Tevens kunnen middelen worden ingezet om de ernst van de ziekte te reduceren. Doel is tevens om de dierenartsen te informeren over de mogelijkheden van natuurproducten en de wetenschappelijke onderbouwing hiervan inzichtelijk te maken.


EPrint Type:Report
Keywords:pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), pluimvee (nl), poultry (en), diergezondheid (nl), animal health (en), dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), medicinale planten (nl), medicinal plants (en), geneeskrachtige kruiden (nl), herbal drugs (en), dierziektepreventie (nl), animal disease prevention (en), dierlijke productie (nl), animal production (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), handboeken (nl), handbooks (en), vleeskuikens (nl), broilers (en), hennen (nl), hens (en), kringlooplandbouw (nl), circular agriculture (en), 608-G Pluimvee (nl), 608-G Poultry (en), 603-D-1 Dierziektenpreventie (nl), 603-D-1 Animal Disease Prevention (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/426784
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46816
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page