home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Financiering transitie naar duurzame landbouw : inzicht in het huidige financieringslandschap en ontwikkelingen

Meulen, Harold Van Der; Meer, Ruud Van Der and Asseldonk, Marcel Van (2020) Financiering transitie naar duurzame landbouw : inzicht in het huidige financieringslandschap en ontwikkelingen. Rapport / Wageningen Economic Research 2020-097.. Wageningen Economic Research, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2296798


Summary

De Nederlandse landbouwsector staat voor de opgave om te verduurzamen. Een transitie naar meer duurzame landbouwsystemen vraagt in de meeste gevallen om investeringen. Dit heeft gevolgen voor de financiering van agrarische bedrijven en de agrarische sector als geheel. Onderzoek naar de financierbaarheid van zowel de transitie als de continuïteit van bedrijven in het algemeen is daarom van groot belang. Dit rapport brengt in opdracht van het ministerie van LNV het huidige financieringslandschap in kaart. Ook zijn er rondetafelgesprekken met sleutelspelers in de agrarische sector gevoerd waarbij we de knelpunten/belemmeringen op het gebied van financiering die de transitie naar een duurzame landbouw bemoeilijken en oplossingsrichtingen in kaart hebben gebracht. Dit rapport biedt daarmee de basis voor de verdere ontwikkeling voor een aanpak voor duurzame agrofinanciering.


EPrint Type:Report
Keywords:natuurinclusieve landbouw (nl), nature-inclusive agriculture (en), rendement (nl), returns (en), financieren (nl), financing (en), landbouwbudgetten (nl), agricultural budgets (en), subsidies (nl), subsidies (en), kringlooplandbouw (nl), circular agriculture (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/532092
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46498
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page