home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Welfare and health aspects of free ranges for laying hens

Bestman, Monique Willempje Pieternella; Rodenburg, T.B. and Arndt, S.S. (2022) Welfare and health aspects of free ranges for laying hens. PhD thesis. . [Unpublished]

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2313820


Summary

Biologische en vrije uitloopkippen krijgen uitloop naar buiten omdat dit naar verwachting bijdraagt aan hun welzijn. In vergelijking met een binnen-omgeving biedt een uitloop meer mogelijkheden voor natuurlijk gedrag, zoals foerageren, het eten van groen, insecten en wormen en voor stof- en zonnebaden. Ook is er meer ruimte en frisse lucht. Consumenten zijn bereid een hogere prijs te betalen voor eieren van vrije uitloop en biologische kippen dan voor scharreleieren. Dit leidde tot een toename van biologische en vrije uitloop leghennen in Nederland van 5,0 miljoen in 2005 naar 9,2 miljoen in 2020. Het doel van dit proefschrift was om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden en risico’s van vrije uitloop voor het welzijn van leghennen, met als uiteindelijk doel het optimaliseren van dierenwelzijn en -gezondheid.


EPrint Type:Thesis
Thesis Type:PhD
Keywords:dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), dierlijke productie (nl), animal production (en), diergedrag (nl), animal behaviour (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), diergezondheid (nl), animal health (en), huisvesting, dieren (nl), animal housing (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/569773
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46284
Deposited On:12 Jun 2023 06:41
Last Modified:12 Jun 2023 06:41
Document Language:English
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page