home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Hjælp til valg af efterafgrøder på økologiske bedrifter

Oudshoorn, Frank (2021) Hjælp til valg af efterafgrøder på økologiske bedrifter. Landbrugsinfo. Online at https://www.landbrugsinfo.dk/-/media/landbrugsinfo/public/d/6/f/valg_af_oko_efterafgroder_version_112.xlsm, accessed on: 29 March 2022.

[thumbnail of Manual] PDF - Danish/Dansk (Manual)
53kB
[thumbnail of Beslutningsstøtteværktøj til valg af efter- og mellemafgrøder i økologisk jordbrug] Microsoft Excel - Danish/Dansk (Beslutningsstøtteværktøj til valg af efter- og mellemafgrøder i økologisk jordbrug)
776kB

Document available online at: https://www.landbrugsinfo.dk/-/media/landbrugsinfo/public/d/6/f/valg_af_oko_efterafgroder_version_112.xlsm


Summary

SEGES har udarbejdet et regneark, der kan bruges som beslutningsstøtteværktøj til valg af efterafgrøder på økologiske bedrifter.
Efterafgrøder er et vigtigt virkemiddel i forbindelse med målrettede arealreguleringer og opfyldelse af udvaskningskrav. Da økologiske landmænd i modsætning til deres konventionelle kollegaer ikke er forpligtet til at etablere yderligere efterafgrøder end de 10,7 % eller 14,7 % af det dyrkede areal bortset fra græs og roer har SEGES udviklet et beslutnings-støtteværktøj, der er målrettet økologer. Brug af de godkendte blandinger med bælgplanteafgrøder som pligtige efterafgrøder bør planlægges under hensyn til den høje eftervirkning. Valg af ekstra/frivillige efterafgrøder er ikke betinget af lovkrav mht. sammensætning. Derfor er der mulighed for at bruge bælgsæd og flere arter i blandingerne uden træk i næste års N-kvote. Beslutningsstøtte værktøjet er et regneark, som ud fra konsulent erfaringer og prisniveau af udsæd kommer med forslag til efterafgrøde arter. Det vil primært være et redskab, der kan bruges af konsulenter ved mark- og sædskifteplanlægningen, og flere scenarier er mulige. Vi præsenterer herved en første version, og vil løbende opdatere med de indvundne erfaringer.


EPrint Type:Web product
Agrovoc keywords:
Language
Value
URI
English
catch crops
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_29684
English
soil
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_7156
English
nutrient uptake
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_5273
Subjects: Soil > Nutrient turnover
Farming Systems > Farm nutrient management
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 5 > CCRotate
Deposited By: Krogh Andreassen, Ann-Sofie
ID Code:43949
Deposited On:07 Nov 2022 08:03
Last Modified:07 Nov 2022 08:03
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Additional Publishing Information:Beslutningsværktøjet er placeret på Landbrugsinfo og kan tilgås direkte via angivne link, til men er også vedlagt eprintet som Excel-fil

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics