home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Notat om arbejdet med ’Alternative næringsstofkilder til Økologisk Jordbrug fra restprodukter’

Magid, Jakob (2021) Notat om arbejdet med ’Alternative næringsstofkilder til Økologisk Jordbrug fra restprodukter’. Working paper, Plant and Environmental Science, Copenhagen University. [Completed]

[thumbnail of Notat om Næringsstoffer til ØJ.pdf] PDF - Submitted Version - Danish/Dansk
Limited to [Depositor and staff only] until 2022.

212kB


Summary

Det arbejde, der er udført i arbejdsgruppen under NutHY projektet vedrørende ’Næringsstoffer til Økologisk Jordbrug’ er blevet meget godt modtaget af Landbrugsstyrelsen, som har optaget arbejdsgruppens forslag i deres arbejde. Imidlertid er det stødt ind i en bogstavtro fortolkning af lovgivningen, som er særegen for Danmark. Landbrugsstyrelsen har efterfølgende fulgt op med henvendelse til DG-Agriculture and Rural Development, og bedt om hjælp til at ændre Annex 1. Sådanne ændringer må vurderes konkret, men kan være til stor gavn for økologisk jordbrug i Danmark.
Der er store forskelle i økologisk praksis på tværs af EU, og der er behov for et langsigtet arbejde for at skabe en bedre forståelse for øget recirkulering. Det vurderes, at det vil tage længere tid at få sådanne ændringer gennemført, bl.a. fordi EGTOP har en række andre opgaver foran sig, som er krævende og har høj prioritet.
I mellemtiden kan det tænkes, at der kan etableres et rum for større fleksibilitet i den danske fortolkning af reglerne, hvis Landbrug og Fødevarer og Økologisk Landsforening vælger at tage dette op igen, bl.a. med henvisning til, hvordan reglerne administreres i andre lande. Sideløbende hermed vil der i forbindelse med FertiHood projektet (Organic RDD6 2021-2024) blive arbejdet videre med en systematisk kortlægning af ressourcer som potentielt kan være tilgængelige for recirkulering til økologisk jordbrug.


EPrint Type:Working paper
Agrovoc keywords:
Language
Value
URI
English
nutrient management
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_330697
English
regulations
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_6493
Subjects: Soil > Nutrient turnover
Values, standards and certification > Regulation
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 3 > NutHY
Deposited By: Magid, Assoc. Prof. Jakob
ID Code:39568
Deposited On:17 Mar 2021 09:33
Last Modified:17 Mar 2021 09:33
Document Language:Danish/Dansk
Status:Unpublished
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics