home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Përmirësimi i shëndetit dhe mirëqënies së derrave - Manual për fermerët e mbarështimit të derrave

Holinger, Mirjam; Ayrle, Hannah; Bochicchio, Davide; Butler, Gillian; Dippel, Sabine; Edwards, Sandra; Holmes, Diane; Illmann, Gudrun; Leeb, Christine; Maupertuis, Florence; Melišová, Michala; Prunier, Armelle; Rousing, Tine; Rudolph, Gwendolyn and Früh, Barbara (2020) Përmirësimi i shëndetit dhe mirëqënies së derrave - Manual për fermerët e mbarështimit të derrave. [Improving health and welfare of pigs - A handbook for organic pig farmers.] FiBL-Handbook. Research Institute of Organic Agriculture FiBL, CH-Frick.

[thumbnail of 3003-permiresimi-shendetit-derrave.pdf] PDF - Albanian/Shqip
Limited to [Depositor and staff only]

4MB

Document available online at: https://www.fibl.org/de/shop/3003-permiresimi-shendetit-derrave.html


Summary

Manuali pëfshin ekspertizën e fermerëve, konsulentëve, ekspertëve të fushës dhe literaturën teknike për mirëmbajtjen e shëndetit të derrave. Rekomandimet kanë për qëllim të mbështesin fermerët dhe konsulentët në zhvillimin e mbarështimit optimal të derrave. Ky manual përmban lista të kontrollit, në të cilat renditen shkaqet e mundshme dhe çrregullimet e sjelljes për fushat më problematike të derrave, si dhe sugjeron masa për korrigjimin e tyre.


EPrint Type:Book
Keywords:bujqësia organike, blegtoria, shëndeti i derrave, Problemet e pjellorisë, Diarreja, Problemet e Frymëmarrjes, Lëndimet, Mortaliteti i Gicave, Mastitis – Metritis – Aglactia (MMA), Parazitët, Sterhimi, Ushqimi, Menaxhimi, Trajtimi, Abacus, FiBL55176
Subjects: Animal husbandry > Health and welfare
Animal husbandry > Production systems > Pigs
Research affiliation: European Union > CORE Organic > CORE Organic II > ProPIG
Austria > FiBL Austria
Austria > Univ. BOKU Wien > Sustainable Agr. Systems - NUWI
Switzerland > FiBL - Research Institute of Organic Agriculture Switzerland > Knowledge exchange > Advice
Switzerland > FiBL - Research Institute of Organic Agriculture Switzerland > Animal > Animal health
Switzerland > FiBL - Research Institute of Organic Agriculture Switzerland > Animal > Animal welfare & housing > Animal husbandry
Switzerland > FiBL - Research Institute of Organic Agriculture Switzerland > Animal > Animal welfare & housing > Animal welfare
Switzerland > FiBL - Research Institute of Organic Agriculture Switzerland > Animal > Pigs
Czech Republic > Institute of Animal Science (VUZV)
France > INRA - Institut National de la Recherche Agronomique
UK > Univ. Newcastle
ISBN:978-3-03736-169-6
Deposited By: Forschungsinstitut für biologischen Landbau, FiBL
ID Code:38049
Deposited On:22 May 2020 08:50
Last Modified:16 Aug 2023 14:23
Document Language: Albanian/Shqip
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page