home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Produsentsamarbeid for økt økologisk grøntproduksjon. Utfordringer og tiltak

Serikstad, Grete Lene (editor): Strøm, Turid (Ed.) (2016) Produsentsamarbeid for økt økologisk grøntproduksjon. Utfordringer og tiltak. [Producer cooperation for more organic vegetables.] NORSØK Rapport, no. Vol. 1 Nr.6. NORSØK, Tingvoll.

[thumbnail of NORSØK Rapport Vol 1 nr 6 Utredning vekstskifte grønnsaker.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Norwegian/Norsk
3MB


Summary

Rapporten er skrevet i regi av Foregangsfylke økologiske grønnsaker, på oppdrag fra Landbruksdirektoratet. Den omhandler produsentsamarbeid som virkemiddel for å øke produksjonen av økologiske grønnsaker. Rapporten omfatter en kartlegging av utfordringene knyttet til økt tilgang på arealer for å kunne drive vekstskifte og forslag til tiltak for å øke produksjonen. Aktuelle produsenter kan være økologiske grønnsaksprodusenter som vil utvide eksisterende areal, andre økologiske produsenter som vil bruke noe av sitt engareal til åkerkulturer eller konvensjonelle grønnsaksprodusenter som vil legge om hele eller deler av arealet sitt. I områder der det allerede er økologiske mjølkeprodusenter og der TINE nå åpner opp for flere kontrakter om merpris for økologisk mjølk ligger forholdene spesielt godt til rette for nabosamarbeid, bla. deler av Østfold og Vestfold, nedre deler av Buskerud, deler av Hedmark, Oppland og Akershus og i noen områder av Trøndelag, særlig rundt Trondheimsfjorden.


EPrint Type:Report
Keywords:Økologisk grønnsaksproduksjon, vekstskifte, nabosamarbeid Organic vegetable production, crop rotation, cooperation
Subjects: Crop husbandry > Production systems
Crop husbandry > Crop combinations and interactions
Crop husbandry > Production systems > Vegetables
Food systems
Research affiliation: Norway
Norway > NORSØK - Norwegian Centre for Organic Agriculture
ISBN:978-82-8202-027-5
Deposited By: Serikstad, Grete Lene
ID Code:31148
Deposited On:02 Feb 2017 10:17
Last Modified:08 Feb 2017 08:37
Document Language:Norwegian/Norsk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics