home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Közösség Által Támogatott Mezőgazdaság - Útmutató gazdálkodóknak a rövid élelmiszerláncokról és a termelői-fogyasztói közösségek létrehozásáról

Dezsény, Zoltán and Réthy, Katalin (2013) Közösség Által Támogatott Mezőgazdaság - Útmutató gazdálkodóknak a rövid élelmiszerláncokról és a termelői-fogyasztói közösségek létrehozásáról. [Community Supported Agriculture – A manual for short food supply chains and farmer-consumer communities.] Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft. .

[thumbnail of kozosseg_altal_tamogatott_mezogazdasag.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Hungarian/Magyar
3MB

Document available online at: http://biokutatas.hu/images/stories/kiadvanyok/kozosseg_altal_tamogatott_mezogazdasag.pdf


Summary

A közösség által támogatott mezőgazdasági rendszerek Európa nyugati felén és Észak-Amerikában az utóbbi években egyre jelentősebb szerepet kaptak a helyi élelmiszerrendszerek területén. Ezek a rendszerek közvetlen értékesítés révén megélhetést és az előre tervezés lehetőségét nyújtják kisgazdaságok ezreinek, egy jellemzően a családi kisüzemek számára kedvezőtlen makrogazdasági környezetben. Mindezek mellett ezek a legtöbbször ökológiai módszerekkel dolgozó gazdaságok a termelő és a fogyasztó között kialakuló személyes, bizalmon alapuló kapcsolatnak köszönhetően komoly szemléletformáló tevékenységet is végeznek. Hazánkban az ágazat a fejlődés kezdeti szakaszában van, azonban elterjedésének segítsége féltétlenül indokolt.


Summary translation

CSA has a growing importance in Western Europe and North America in local food systems. These systems provide livelihood plannable future for thousands of small farmers in a macro environemnt which is in general not favorable for small farmers. These farms thanks to the direct contact with their customers play an important role in raising awareness. CSA is a new phenomenon in Hungary but its support is desirable.

EPrint Type:Report
Keywords:omki, OMKI, ömki, ÖMKI, CSA
Subjects: Food systems > Community development
Food systems
Research affiliation: Hungary > Hungarian Research Institute of Organic Agriculture
Hungary
Related Links:http://biokutatas.hu/images/stories/kiadvanyok/kozosseg_altal_tamogatott_mezogazdasag.pdf
Deposited By: Csajbók, Edit
ID Code:25656
Deposited On:26 Jan 2017 17:34
Last Modified:26 Jan 2017 17:34
Document Language:Hungarian/Magyar
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page