home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologisk skolemad – betingelser for de økologiske leverandører

Nielsen, Thorkild; Hansen , Stine Rosenlund; Hansen, Mette Weinreich and Kristensen, Niels Heine (2010) Økologisk skolemad – betingelser for de økologiske leverandører. [Organic school food - conditions for the organic suppliers.] ICROFS news, 1 October 2010. [Submitted]

[thumbnail of Dk_icrof_l_Økologi_i_skolemad_tn.docx] Microsoft Word - Danish/Dansk
17kB


Summary

Økologi er i de senere år kommet på dagsordenen i forhold til offentlige indkøb, særligt i forhold til mad i institutioner og skoler. I mad til vuggestuer og børnehaver er økologi allerede udbredt, mens økologisk skolemad særligt findes i hovedstadsområdet. Således ses et voksende ønske om økologi i offentlig bespisning til børn og unge. Imidlertid indebærer indføringen af økologiske fødevarer i institutioner en række udfordringer, som typisk er knyttet til de vanskeligheder, der er forbundet med at omstille et køkken fra konventionelle råvarer til økologiske råvarer. Vanskelighederne kan f.eks. omhandle omstilling til årstidens grøntsager på baggrund af et ønske om at reducere mængden af kød i menuerne, nye menuer, nye rutiner – alt kan ikke fås i de samme pakninger og halvfabrikata som det konventionelle hvorfor der kræves en lidt anden håndtering mm. (Mikkelsen et al). En særlig problemstilling i denne forbindelse er knyttet til leverancerne af de økologiske fødevarer, og herunder kommunernes håndtering af indkøbene. Nedenstående er baseret på interview indsamlet i forsknings-projektet iPOPY.


Summary translation

This paper describes challenges in the Danish supply chains for organic food in public food serving, e.g. in schools and kindergartens.

EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:iPOPY, school food, school meals, public procurement, supply chains, Denmark, Danmark
Subjects: Food systems > Policy environments and social economy
Food systems > Produce chain management
Research affiliation: European Union > CORE Organic > iPOPY
Related Links:http://www.agrsci.dk/ipopy
Deposited By: Nielsen, Ass. Prof. Thorkild
ID Code:17509
Deposited On:14 Sep 2010 11:30
Last Modified:20 Apr 2020 13:16
Document Language:Danish/Dansk
Status:Submitted

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics