home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Beter één geit in de wei dan tien op stal : discussiestuk voor optimalisatie van weidegang bij biologische melkgeiten

Eekeren, N. Van (2002) Beter één geit in de wei dan tien op stal : discussiestuk voor optimalisatie van weidegang bij biologische melkgeiten. Publicatie / Louis Bolk Instituut nr. LV46. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1649457


Summary

Weidegang voor biologische melkgeiten is wenselijk vanuit het diereigen gedrag van de geit. Daarnaast is het belangrijk voor het imago van de sector en het onderscheidend vermogen van de gangbare geitenhouderij. Vanuit de zuidelijke studieclub voor geitenhouders kwam de vraag hoe de begrazing van melkgeiten in termen van voeropname in de wei geoptimaliseerd kan worden. Randvoorwaarden hierbij waren een goede voerbenutting, een goede melkproductie en het voorkomen van een wormbesmetting. Parallel aan deze vraag werd vanaf 24 augustus 2000 de weidegang van biologische melkgeiten verplicht, waardoor weidegang voor de hele sector een issue is. Dit themaboekje gaat niet in op de discussie wel of niet begrazen, maar beoordeelt de voorwaarden voor een optimale begrazing


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), geitenhouderij (nl), goat keeping (en), melken (nl), milking (en), begrazing (nl), grazing (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 608-E Kleine herkauwers (nl), 608-E Small Ruminants (Sheep and Goats) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/16006
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49863
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page