home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Omschakelen gaat niet vanzelf : de voorwaarden voor een succesvolle omschakeling van het melkveehouderijbedrijf

Eekeren, N. Van (2002) Omschakelen gaat niet vanzelf : de voorwaarden voor een succesvolle omschakeling van het melkveehouderijbedrijf. Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2002, 22 (6), 18 - 19.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1652358


Summary

Richtlijnen voor melkveehouders die omschakelen naar biologische melkveehouderij. Voor de afweging zijn vooral de intensiviteit van het bedrijf (melkproductie per hectare) en de afzetmogelijkheden van biologische melk van belang. De omschakeling van het grasland naar gras/klaver is bepalend voor het verdere proces; de technieken voor graslandvernieuwing (herinzaai of doorzaai) verschillen afhankelijk van de grondsoort. Ook de mechanische onkruidbestrijding in biologische snijmaïs, de samenstelling van het rantsoen, en de diergezondheid vragen aandacht en een goede voorbereiding


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:melkveehouderij (nl), dairy farming (en), melkveebedrijven (nl), dairy farms (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), bedrijfsontwikkeling in de landbouw (nl), farm development (en), graslandbeheer (nl), grassland management (en), graslandverbetering (nl), grassland improvement (en), grasmatverbetering (nl), sward renovation (en), klavers (nl), clovers (en), graslanden (nl), grasslands (en), reorganisatie (nl), reorganization (en), 215-C Agrarische bedrijfsvoering (nl), 215-C Farm Management (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/110799
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49855
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page