home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Maïskuil voeren kan leiden tot overschrijding mycotoxinen-norm

Mul, M. and Bokma, M. (2004) Maïskuil voeren kan leiden tot overschrijding mycotoxinen-norm. Praktijkkompas. Varkens, 2004, 18 (2), 14 - 15.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1721028


Summary

De mycotoxinenbelasting van het biologisch varken is met behulp van een modelmatige aanpak bepaald. Een opvallende uitkomst van de berekeningen met het model is dat het verstrekken van maïskuil naast mengvoer bij biggen snel kan leiden tot overschrijding van de adviesnormen. De belasting van de zeug en het vleesvarken blijkt ook het hoogst bij het verstrekken van mengvoer in combinatie met maïskuil. Het is daarom belangrijk dat het mycotoxinengehalte bepaald wordt van de maïskuilen die worden verstrekt aan varkens


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:varkensvoeding (nl), pig feeding (en), maïskuilvoer (nl), maize silage (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), kuilvoerkwaliteit (nl), silage quality (en), mycotoxinen (nl), mycotoxins (en), 605-D Verontreiniging en toxicologie van diervoeders (nl), 605-D Feed Contamination and Toxicology (en), 608-F Varkens (nl), 608-F Pigs (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/112254
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49537
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page