home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Onderzoek anders : praktijkvoorbeelden van de Wageningen aanpak

Proost, J. and Noorduyn, L. (2004) Onderzoek anders : praktijkvoorbeelden van de Wageningen aanpak. Innovatiecentrum Biologische Landbouw, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1739459


Summary

De biologische landbouw heeft dringend behoefte aan een nieuwe impuls om de bedrijfsvoering verder te verbeteren en hardnekkige knelpunten op te lossen. Dat legt de basis onder een krachtige sector die op eigen benen staat. Benutten van alle kennis en ervaring bij boeren, onderzoekers en adviseurs is daarvoor essentieel. In de afgelopen twee jaar zijn onderzoekers van Wageningen UR in diverse projecten met bedrijfsadviseurs en boeren aan de slag gegaan met een andere manier van werken, interdisciplinair, interactief en innovatief. Met financiering vanuit het LNV Koepelprogramma Biologische Landbouw en subsidie van het Wageningen Initiative for Strategic Innovation (WISI) zijn activiteiten uitgevoerd gericht op professionalisering van onderzoekers in de biologische landbouw op het gebied van andere denk- en werkwijzen in onderzoek en onderwijs. In 2002 konden onderzoekers van Wageningen UR deelnemen aan een serie workshops en in samenwerking met het IAC en de leerstoelgroepen Communicatiewetenschap en Educatie & Competentiestudies werd voor WUR-medewerkers een vijfdaagse cursus ontwikkeld, onder de titel Facilitating Multistakeholder Processes and Social Learning. In 2003 is een coachingstraject uitgevoerd voor drie projectteams uit de LNV onderzoeksprogramma’s PO34 biologische veehouderij, 400-1 biologische open teelten en 400-5 multi-functioneel landgebruik, met als doel onderzoekers verder te scholen in interdisciplinaire samenwerking en het gebruik van interactieve en innovatieve werkvormen. De drie geselecteerde projectteams (Bioveem, BIOM en Natuur breed) hebben ieder hun eigen scholingsvraag geformuleerd en hierbij een geschikt aanbod gevonden. In dit boekje vindt u een overzicht van de belangrijkste thema’s in een andere manier van werken. Er is de afgelopen jaren veel gesproken over de Wageningen Aanpak, gericht op innovatie. Onderzoekers in de biologische landbouw zijn aan de slag gegaan en delen in dit boekje hun ervaringen van de afgelopen twee jaar met deze nieuwe manier van werken


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), landbouwkundig onderzoek (nl), agricultural research (en), innovaties (nl), innovations (en), toegepast onderzoek (nl), applied research (en), bedrijfssystemenonderzoek (nl), farming systems research (en), 228-B Landbouwkennissystemen (nl), 228-B Agricultural Knowledge Systems (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/38689
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49408
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page