home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Risico-beoordelingen onkruiden in biologische landbouw : rapportage over resultaten project Bio3 in 2003 en 2004

Kempenaar, C.; Bleeker, P.O.; Kurstjens, D.A.G.; Lamour, A.; Molema, G.J.; Groeneveld, R.M.W.; Riemens, M. and Weide, R.Y. Van Der (2004) Risico-beoordelingen onkruiden in biologische landbouw : rapportage over resultaten project Bio3 in 2003 en 2004. Nota / Plant Research International 326.. Plant Research International, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1744224


Summary

In dit onderzoek zijn vier knelpunten bij de onkruidbeheersing in de biologische landbouw geselecteerd. Over deze vier knelpunten is zoveel mogelijk materiaal verzameld. Het gaat om het effect van mechanische onkruidbestrijding op de verspreiding van ziekten en plagen in gewassen en op het structuurbederf in de bodem, de veronkruiding van peen en ui in relatie tot het weer en andere factoren en het risico van de import van onkruidzaden uit bermen en natuurgebieden. Vanwege het ontbreken van kennis en de complexiteit van de situatie kan een risico-inschatting nog niet gemaakt worden. Nu zijn er per knelpunt vragen voor nader onderzoek opgesteld.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), bodemstructuur (nl), soil structure (en), onkruiden (nl), weeds (en), zaadverspreiding (nl), seed dispersal (en), grondbewerking (nl), tillage (en), botrytis (nl), botrytis (en), risicoschatting (nl), risk assessment (en), 503-A Onkruidkunde (algemeen) (nl), 503-A Weed Science (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/25053
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49389
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page