home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

De Beukenhof: een parel in West-Brabant

Meijer, J. (2004) De Beukenhof: een parel in West-Brabant. Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw, 2004 (3), 3 - 7.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1748136


Summary

Reportage van de Beukenhof. Zeven kilometer ten westen van Breda ligt een kleine, sociaaltherapeutische, gemeenschap als een dorpje in het karakteristieke Brabantse landschap: de Beukenhof. De bochtige weg is omzoomd met bomenrijen en een slootje, met alweer bomen daar langs. Akkers zandgrond, soms lichtglooiend worden afgewisseld met percelen bos en grasland. Boomgroepen, sommigen heel groot, staan verspreid in het veld. Ook de 23 hectaren van dit bedrijf zijn zo gevarieerd, met zowel winderige kale zandakkers als beschutte weidepercelen in het bos. Frans van Laer laat de landerijen zien en al pratende doorlopen we het hele bedrijf. Tussendoor komen bewoners vragen wat ik kom doen en vertellen zijzelf welke werkprestatie ze zojuist hebben verricht. Levendige en luide interacties zijn dit, want er wordt graag gelachen.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:nederland (nl), netherlands (en), biologisch-dynamische landbouw (nl), biodynamic farming (en), noord-brabant (nl), noord-brabant (en), 113-C-1-b Biologisch-dynamische landbouw (nl), 113-C-1-b Biodynamic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/116124
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49358
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page