home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Methoden voor gezonde biologische zaden, een perspectievenstudie

Jukema, N.J. and Munneke, F.J. (2005) Methoden voor gezonde biologische zaden, een perspectievenstudie. PPO, Wageningen , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1750584


Summary

Voor de biologische landbouw is het van groot belang om uitgangsmateriaal te gebruiken dat van hoge kwaliteit is. Omdat tijdens de teelt van biologische planten en gewassen het nauwelijks mogelijk is om ziekten en plagen te bestrijden is het belangrijk dat de plant een goede start kan maken en zelf maximaal bestand is tegen mogelijk schadelijke invloeden. Vandaar dat het erg belangrijk is om gebruik te maken van uitgangsmateriaal dat van zeer hoge kwaliteit is. Binnen het DLO.onderzoeksprogramma 388.I ‘Gezond en vitaal uitgangsmateriaal voor biologische. en andere vormen van duurzame landbouw’ is daarom veel energie gestoken in het verbeteren van de kwaliteit van het plantaardige uitgangsmateriaal. In dit rapport worden de economische perspectieven beschreven van twee methodes die ontwikkeld zijn binnen het DLO.onderzoeksprogramma 388.I: de zaadbehandelingsmethode met natuurlijke ontsmettingsmiddelen én de hyperspectraal sorteermethode. Uit technische analyses blijkt dat beide methoden perspectief bieden wat betreft het verbeteren van de kwaliteit van het (biologische) uitgangsmateriaal. In dit rapport wordt nader bezien of de methoden ook economische perspectieven bieden voor de biologische sector.


EPrint Type:Report
Keywords:vermeerderingsmateriaal (nl), propagation materials (en), zaadbehandeling (nl), seed treatment (en), zaadontsmettingsmiddelen (nl), seed dressings (en), sorteermachines (nl), sorters (en), sorteren (nl), sorting (en), kosten-batenanalyse (nl), cost benefit analysis (en), economische analyse (nl), economic analysis (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), 215-D Agrarische bedrijfseconomie (nl), 215-D Farm economics (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/17176
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49339
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page