home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bodemvoedselwebben op melkveebedrijven : methode voor een kwalitatieve analyse van de voedselwebstructuur

Smeding, F.W.; Eekeren, N. Van and Schouten, A.J. (2005) Bodemvoedselwebben op melkveebedrijven : methode voor een kwalitatieve analyse van de voedselwebstructuur. Bioveem intern rapport 14.. Bioveem, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1757399


Summary

Deze studie binnen het Bioveem project heeft als doel gehad een voor de veehouder visualiseerbare, meer natuurgetrouwe voorstelling van het bodemleven maken als aanvulling op het abstracte, gefragmenteerde beeld van microscopische en chemische bodemanalyses.Deze voorstelling van het bodemleven wordt vervolgens in verband gebracht met zijn dagelijkse beslissingen en handelen. Op die manier kan dan de kloof tussen praktijk en onderzoek overbrugd worden. Op basis van de studie lijkt inderdaad een typologie van voedselwebstructuren een geschikte methode om het fragmentarische beeld van het bodemleven vanuit microscopische metingen en chemische bepalingen te herleiden tot een voor de praktijk visualiseerbare voorstelling. Het herkennen van patronen sluit aanbijvaardigheden die practici ook gebruiken bij hun beslissingen ten aanzien van bijvoorbeeld graslandmanagement en veevoeding.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), dierhouderij (nl), animal husbandry (en), graslandbeheer (nl), grassland management (en), graslanden (nl), grasslands (en), biologische bodemactiviteit (nl), biological activity in soil (en), bodembiologie (nl), soil biology (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), bodemvruchtbaarheid (nl), soil fertility (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), 215-C Agrarische bedrijfsvoering (nl), 215-C Farm Management (en), 502-E-2 Graslandverbetering (nl), 502-E-2 Grassland Improvement (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115524
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49313
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page