home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Kalk als alternatief voor carbendazim in de fruittteelt

Rooijen, H. Van (2005) Kalk als alternatief voor carbendazim in de fruittteelt. H twee O : tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling, 2005, 38 (8), 34 - 36.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1759764


Summary

Carbendazim is een bestrijdingsmiddel dat in alle gebieden met fruitteelt in het beheersgebied van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wordt aangetroffen. Het middel is een fungicide en wordt in de fruitteelt met name ingezet tegen vruchtboomkanker. In de biologische fruitteelt is vastgesteld dat het spuiten van kalk op fruitbomen de aanwezigheid van kankers sterk vermindert. In demonstratieproeven op bedrijven die op reguliere wijze fruit produceren, is de werking van kalk in de gangbare fruitteelt via de beregeningsinstallatie uitgetest. De bedoeling is dat deze milieuvriendelijke bestrijdingstechniek op grote schaal toegepast kan worden. De resultaten van twee jaar testen bij drie bedrijven zijn dermate goed dat nu de tijd rijp is om de techniek breed te implementeren, waarna de gehalten van carbendazim in oppervlaktewater kunnen dalen


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:schimmelbestrijding (nl), fungus control (en), pesticiden (nl), pesticides (en), kalk (nl), lime (en), carbendazim (nl), carbendazim (en), fungiciden (nl), fungicides (en), waterverontreiniging (nl), water pollution (en), fruitteelt (nl), fruit growing (en), oppervlaktewater (nl), surface water (en), zuid-holland (nl), zuid-holland (en), 505-A Plantenziekten, -plagen en -afwijkingen (algemeen) (nl), 505-A Diseases, Pests and Disorders of Plants (General) (en), 411-G-2 Waterverontreiniging (nl), 411-G-2 Water Pollution (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/394382
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49301
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page