home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Optimalisering van beworteling van uitgangsmateriaal voor de biologische landbouw

Stevens, L.H.; Derkx, M.P.M.; Eveleens-Clark, B.A. Van and Zuilichem, J.A.A. (2005) Optimalisering van beworteling van uitgangsmateriaal voor de biologische landbouw. Nota / Plant Research International en Praktijkonderzoek Plant & Omgeving 339.. Wageningen UR, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1759827


Summary

Bij de vegetatieve vermeerdering via stekken wordt gebruik gemaakt van bewortelingsmiddelen die auxine bevatten. Voor de biologische plantenteelt is het gebruik van synthetische bewortelingsmiddelen niet toegestaan. Dit probleem kan verholpen worden door bewortelingsmiddelen op de markt te brengen die gebaseerd zijn op natuurlijke bronnen van auxine. Een mogelijk tweede alternatief is het manipuleren van de moerplanten voordat er een stek van genomen wordt, bijvoorbeeld etioleren of verkorting van de fotoperiode. Het doel van dit onderzoek was de ontwikkeling van een bewortelingsmiddel dat voldoet aan de richtlijnen van de biologische landbouw en net zo goed werkt als synthetische middelen. Daarnaast werd voor enkele moeilijk wortelende boomkwekerijgewassen onderzocht of etioleren een goed alternatief is.


EPrint Type:Report
Keywords:beworteling (nl), rooting (en), vegetatieve vermeerdering (nl), vegetative propagation (en), vermeerderingsmateriaal (nl), propagation materials (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), 502-F-2 Plantenvermeerdering (nl), 502-F-2 Plant Propagation (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/31059
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49300
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page