home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Boomkwekerij en zomerbloementeelt

Noorduyn, L. and Willems, S. (2005) Boomkwekerij en zomerbloementeelt. Biologischonderzoekbericht 23.. Wageningen UR, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1766677


Summary

Een houtwal rondom het perceel, een speciale trekker om onkruid te verwijderen, bloemstroken tussen de percelen en natuurlijke vijanden tegen plagen. Dit zijn maatregelen tegen ziekten en plagen die niet gebruikelijk zijn voor de praktijk van debiologische boomkwekerij en zomerbloementeelt. Meer over de resultaten van de vierjarige test met deze maatregelen in BOB 23. Daarin ook aandacht voor de mogelijkheden om de afzet van biologische bomen bij gemeenten te vergroten. Ondernemers doen er goedaan hun potentiële afnemers beter te informeren over de voordelen van hun producten zoals de betere kwaliteit en minder uitval bij het plantmateriaal.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), bloementeelt (nl), floriculture (en), bomen (nl), trees (en), houtachtige planten als sierplanten (nl), ornamental woody plants (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), plagenbestrijding (nl), pest control (en), prijzen van productiemiddelen (nl), input prices (en), 502-C-1 Bloementeelt (nl), 502-C-1 Floriculture (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115619
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49192
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page