home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Afgewenteld grondgebruik op melkveebedrijven: externe hectares

Iepema, G. and Baars, T. (2005) Afgewenteld grondgebruik op melkveebedrijven: externe hectares. Bioveem rapport 10.. Animal Sciences Group Wageningen UR, Wageningen , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1768722


Summary

In het project Bioveem worden een aantal nieuwe meetlatten ontwikkeld, die raken aan de intenties van de biologische landbouw. Met deze meetlatten kunnen de deelnemende bedrijven onderling vergeleken worden op andere vlakken danbedrijfseconomische cijfers en technische kengetallen. De eerste meetlat die is ontwikkeld en getoetst, is die van de externe hectares. Deze meetlat raakt aan de intentie van een regionale productie en aan doelen zoals bedrijfsindividualiteit. Bij deberekening van de externe hectares wordt aan- en afvoer van strooisel, voer en mest op een bedrijf uitgedrukt in hectares. Op basis van de meetlat kan inzicht ontstaan over de hoeveelheid melk die zonder aanvoer van buiten per hectare kan wordengeproduceerd. Daarnaast kan de berekening van de externe hectares dienen als hulpmiddel in de discussie welke intensiteit met het oog op milieubelasting en afwenteling op systemen elders is gewenst. De berekening maakt namelijk inzichtelijk wat deecologische afwenteling van een bedrijf is. In dit rapport wordt de methode voor het berekenen van dit kengetal gepresenteerd. Vervolgens worden de resultaten van deze berekening op de Bioveembedrijven op een rij gezet.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), regio's (nl), regions (en), duurzaamheid (sustainability) (nl), sustainability (en), indicatoren (nl), indicators (en), input van landbouwbedrijf (nl), farm inputs (en), vestigingsplaats van de productie (nl), location of production (en), innovaties (nl), innovations (en), 606-B Biologische dierlijke productie (nl), 606-B Organic Animal Production (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/35427
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49178
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page