home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Vroeg hakselen effectief tegen graanopslag bij teelt onder stro

Zuilichem, H. Van and Gulik, T. Van Der (2005) Vroeg hakselen effectief tegen graanopslag bij teelt onder stro. BloembollenVisie, 2005 (74), 24 - 25.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1780350


Summary

Onkruidbeheersing is nog steeds een groot knelpunt in de biologische teelt van bloembollen, zowel op zand- als klei- en zavelgrond. De huidige situatie is dat onkruid wordt bestreden door het aanbrengen van een dek van tarwestro dat in het voorjaar gehakseld wordt en tot aan het rooien op het veld blijft liggen. Graanopslag uit het strodek kan echter voor problemen zorgen tijdens het groeiseizoen en bij het rooien. Hakselen van het strodek zorgt voor minder graanopslag, zelfs als dit al wordt uitgevoerd in december. Dit blijkt uit onderzoek dat uitgevoerd is op een praktijkperceel bij een deelnemer van het project BIOM.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:bloembollen (nl), ornamental bulbs (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), biologische bestrijding (nl), biological control (en), cultuurmethoden (nl), cultural methods (en), gewasbescherming (nl), plant protection (en), stro (nl), straw (en), hakselen (nl), chopping (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 503-B Onkruidbestrijding (nl), 503-B Weed Control (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/109606
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49147
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page