home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Verloop lactatie : is er één ideale productiecurve voor biologische koeien?

Smolders, A.A. (2006) Verloop lactatie : is er één ideale productiecurve voor biologische koeien? Veeteelt : magazine van het Koninklijk Nederlands Rundvee Syndicaat NRS, 2006, 23 (3), p. 75.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1790285


Summary

Hiervoor is de gemiddelde lactatiecurve van biologische bedrijven uit het project Bioveem vergeleken met die van de Koeien & Kansen-bedrijven. Hieruit blijkt dat het verschil in productie tussen biologisch en gangbaar voor het grootste deel wordt gemaakt in de meest kwetsbare periode: de eerste maanden van de lactatie. Voordeel is dat onder andere slepende melkziekte en bijvoorbeeld lebmaagdraaiingen of -bloedingen minder voorkomen. Afhankelijk van de bedrijfsvoering kan het aantrekkelijk zijn nog veel verder te gaan met het afvlakken van de lactatiecurve. Hiervoor zijn als voorbeeld de uitersten van de Bioveem-bedrijven genomen


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:melkveehouderij (nl), dairy farming (en), melkkoeien (nl), dairy cows (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), melkproductie (nl), milk production (en), lactatie (nl), lactation (en), lactatiecurve (nl), lactation curve (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), 113-C-1-a Intenties van ecologische landbouw (nl), 113-C-1-a Intentions for Organic Farming (en), 608-D Rundvee (nl), 608-D Cattle (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/153690
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49096
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page