home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Knelpunten in werkgeverschap en mogelijkheden tot verbetering : een participatief traject, doorlopen door fruittelers en onderzoekers

Roelofs, P.F.M.M. and Peppelman, G. (2005) Knelpunten in werkgeverschap en mogelijkheden tot verbetering : een participatief traject, doorlopen door fruittelers en onderzoekers. Agrotechnology & Food Innovations 529, Wageningen, NL, , UR.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1792599


Summary

In het onderhavige onderzoek is het ‘people aspect’ van duurzaam en innovatief ondernemerschap verder onderzocht. Het doel was een tool te ontwikkelen waarmee werkgevers in de agrarische sector hun werkgeverschap in brede zin (arbeidsorganisatie, omgang met personeel, arbeidsomstandigheden en binden van het personeel aan het bedrijf) kunnen verbeteren. Het onderzoek is in twee fasen uitgevoerd, waarbij in de eerste fase nader gespecificeerd is welke aspecten van het werkgeverschap de belangrijkste knelpunten veroorzaken. Aansluitend is in de tweede fase in een interactief probleemoplossend traject met fruittelers op de gevonden knelpunten rondom het onderwerp ‘werkgeverschap’, doorlopen. Tevens hebben telers zelf nog onderwerpen aangedragen waarbij behoefte was aan kennis of vaardigheden.


EPrint Type:Report
Keywords:landbouw (nl), agriculture (en), personeel (nl), personnel (en), werkgelegenheid (nl), employment (en), arbeidsintensiteit (nl), labour intensity (en), allocatie van arbeid (nl), labour allocation (en), fruitteelt (nl), fruit growing (en), werkdruk (nl), pressure of work (en), 218-A Arbeidswetenschappen (algemeen) (nl), 218-A Labour Studies (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/23432
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49089
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page