home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Verhoging eiwitbenutting door bijvoeren tijdens weideseizoen

Holshof, G. and Evers, A. (2005) Verhoging eiwitbenutting door bijvoeren tijdens weideseizoen. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1796720


Summary

In de (biologische) melkveehouderij is de benutting van eiwit een punt van aandacht. In de tweede helft van het groeiseizoen is dit lastig. Naast het vaak te hoge eiwitgehalte van najaarsgras, hebben ook de sterk wisselende en vaak slechtere weersomstandigheden een negatief effect op de graskwaliteit en de smakelijkheid. Door meer kuil bij te voeren wordt voer met een constantere kwaliteit aangeboden. Dit vlugschrift doet verslag van een aantal modelberekeningen, uitgevoerd om de technische en economische gevolgen van meer bijvoeren in het najaar in beeld te brengen.


EPrint Type:Other
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), klaverkuilvoer (nl), clover silage (en), voer (nl), feeds (en), kosten-batenanalyse (nl), cost benefit analysis (en), economische analyse (nl), economic analysis (en), 605-A Diervoeding en voedering (algemeen) (nl), 605-A Animal Nutrition and Feeding (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/116295
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49072
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page