home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

invloed van daglicht op de gezondheid van mens en dier : Verslag van een literatuurstudie naar de effecten van daglicht bij leghennen

Iepema, G. (2005) invloed van daglicht op de gezondheid van mens en dier : Verslag van een literatuurstudie naar de effecten van daglicht bij leghennen. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1797398


Summary

Wat zijn de effecten van daglicht op de gezondheid van kippen? En in hoeverre komen kippen eigenlijk in aanraking met daglicht? Kippen die een buitenuitloop hebben, komen daar in elk geval in contact met daglicht. Daarnaast moeten biologischekippenstallen volgens de EU-regelgeving ruimschoots voorzien zijn van daglicht. In de meeste stallen wordt daglicht aangevuld met kunstlicht, enerzijds om de hoeveelheid licht te vergroten, anderzijds om de dag te verlengen. Dit kunstlicht kan afkomstigzijn van gloeilampen, TLlampen of zogenaamde daglichtlampen. Dit rapport behandelt de vraag wat het belang is van daglicht en in hoeverre hier met kunstlicht aan voldaan kan worden.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), daglicht (nl), daylight (en), 603-D Gezondheid en welzijn van dieren (nl), 603-D Animal Health and Welfare (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115697
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49059
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page