home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Hennen houden met hele snavels : ervaringen en praktijktips van de Studiegroep hele snavels

Coumans, L. (2005) Hennen houden met hele snavels : ervaringen en praktijktips van de Studiegroep hele snavels. Eko Pluim, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1802697


Summary

In januari 2005 is, binnen het project Ekopluim, de studiegroep “Hele Snavels” gestart. Het houden van hennen met hele snavels zonder verenpikken hangt samen met het management, de bedrijfsopzet en factoren waar de pluimveehouder zelf weinig grip op heeft, zoals de opfok. Bij het creëren van de optimale omstandigheden om verenpikken te voorkomen speelt het voorkomen van stress bij de hennen een belangrijke rol. Het resultaat van het project is deze praktische brochure met praktijktips voor alle biologische pluimveehouders.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), verenpikken (nl), feather pecking (en), toegepast onderzoek (nl), applied research (en), 603-C Huisvesting, management en verzorging van dieren (nl), 603-C Animal Housing, Management and Care (en), 603-D Gezondheid en welzijn van dieren (nl), 603-D Animal Health and Welfare (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115718
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49037
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page