home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Paddestoelen in biologische glasgroenten : project 41111016 vervolgonderzoek

Paternotte, S.J. and Voogt, W. (2003) Paddestoelen in biologische glasgroenten : project 41111016 vervolgonderzoek. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Business Unit Glastuinbouw, Naaldwijk, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1812686


Summary

Op een bedrijf dat zich bezighoudt met het telen, snijden en verpakken van biologische groenten, zijn in de winter van 2002 ernstige problemen ontstaan door paddestoelengroei. Er leek een verband te bestaan met de compost die in de herfst van 2002 was toegediend. De acute problemen op het bedrijf waar biologische bladgroenten worden geteeld waren medio april/mei 2003 verdwenen. Er zal regelmatig organische stof in de vorm van bijvoorbeeld compost of tuinturf moeten worden toegediend als voorraadbemesting en omwille van o.a. bodemstructuur en bodemleven. Om terugkeer van de problemen te voorkomen, is het nodig te weten of een nieuwe voorraadbemesting uitgevoerd kan worden zonder dat eventueel in de grond achtergebleven structuren van de schimmel weer massaal paddestoelen gaan vormen. Naar aanleiding van een eerder onderzoek is een kasproef en een proef in klimaatskasten vervolgonderzoek uitgevoerd om het risico in te schatten van uitbundige paddestoelenvorming op het bedrijf bij het opnieuw inbrengen van compost of andere organische bemesting.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), schimmels (nl), fungi (en), onkruiden (nl), weeds (en), 512-A Plant- en gewasbescherming (algemeen) (nl), 512-A Plant and Crop Protection (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/32939
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48947
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page