home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Arbeid en Arbo bij het beheer van natuurgebieden en in de bosbouw

Roelofs, P.F.M.M. and Looije, A.A.J. (2006) Arbeid en Arbo bij het beheer van natuurgebieden en in de bosbouw. Agrotechnology & Food Innovations 377, Wageningen, NL, , UR.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1821477


Summary

In het kader van het toenmalige LNV onderzoeksprogramma Arbeid (292) is onderzoek gedaan naar de arbeidsomstandigheden in de bosbouw en bij het beheer van natuurgebieden. Uit eerdere inventarisaties was bekend dat er in het verleden in de bosbouw knelpunten waren met betrekking tot de fysieke belasting en de veiligheid. Met betrekking tot beheer van natuurgebieden was nog minder bekend. Het onderzoek was beperkt tot bosaannemers en hun medewerkers, mensen die werken in het grootgroenvoorziening en mensen met toezichthoudende of uitvoerende functies in dienst van terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties. Het onderzoek bestond uit een beschrijving van de populatie werkenden, hun belangrijkste functies en taken, een inventarisatie van het ziekteverzuim en de oorzaken daarvan en een inventarisatie van de arbeidsomstandigheden. Tenslotte is een aantal mogelijke maatregelen ter verbetering gedefinieerd


EPrint Type:Report
Keywords:bosbouw (nl), forestry (en), beschermingsgebieden (nl), conservation areas (en), arbeid (werk) (nl), labour (en), arbeidsomstandigheden (nl), working conditions (en), veiligheid op het werk (nl), safety at work (en), beroepskwalen (nl), occupational disorders (en), ziektepreventie (nl), disease prevention (en), gezondheid op het werk (nl), occupational health (en), natuurgebieden (nl), natural areas (en), 218-C Arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden (nl), 218-C Working Conditions (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/22653
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48888
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page