home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Milieubelasting door onkruidbestrijding in een biologisch, geïntegreerd en gangbaar systeem

Riemens, M.M.; Weide, R.Y. Van Der and Hoek, J. (2003) Milieubelasting door onkruidbestrijding in een biologisch, geïntegreerd en gangbaar systeem. PPO-projectrapport nr. 520217. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1829870


Summary

In dit onderzoek is, in opdracht van HPA (Hoofdproductschap Akkerbouw) na een vraag van WLTO Akkerbouw NHM, met modelberekeningen gekeken naar de milieubelasting van herbiciden in gangbare en geïntegreerde systemen en de energieconsumptie in alle systemen (dus ook biologisch). Dit is op zowel zand- als kleigrond gedaan. Daarnaast wordt er verslag gedaan van een literatuurstudie naar de effecten van zowel herbiciden als mechanische bewerkingen op niet-doel organismen, zoals vogels, insecten, waterorganismen, planten, zoogdieren en bodemorganismen. Uit dit onderzoek is gebleken dat op basis van de huidige informatie het niet mogelijk is een eenduidig antwoord te geven op de vraag of de milieubelasting in een van de systemen hoger ligt dan in een ander systeem.


EPrint Type:Report
Keywords:herbiciden (nl), herbicides (en), milieueffect (nl), environmental impact (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), biologische bestrijding (nl), biological control (en), gewasbescherming (nl), plant protection (en), 512-A Plant- en gewasbescherming (algemeen) (nl), 512-A Plant and Crop Protection (General) (en), 503-B Onkruidbestrijding (nl), 503-B Weed Control (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/120342
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48862
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page