home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Jong geleerd is oud gedaan : opfok van leghennen voor alternatieve systemen

Bestman, M. and Keppler, C. (2005) Jong geleerd is oud gedaan : opfok van leghennen voor alternatieve systemen. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1837445


Summary

De opfok is de periode waarin de basis wordt gelegd voor het gedrag, de gezondheid, het welzijn en de productie op latere leeftijd. Kuikens die zich lichamelijk goed kunnen ontwikkelen, die gezond zijn en niet verenpikken kunnen later goed tegen een stootje. Eén van de dingen waar opfokkers tegenaan lopen, is verenpikken. Veel aspecten van management, huisvesting en gezondheidszorg komen samen in het al dan niet optreden van verenpikkerij. Om die reden is voor deze publicatie verenpikkerij als invalshoek genomen om op een rij te zetten wat bekend is over een goede opfok van leghennen in alternatieve systemen


EPrint Type:Report
Keywords:pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), hennen (nl), hens (en), verenpikken (nl), feather pecking (en), huisvesting van kippen (nl), chicken housing (en), snavelkappen (nl), debeaking (en), opfoktechnieken (nl), rearing techniques (en), dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), 608-G Pluimvee (nl), 608-G Poultry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115910
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48826
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page