home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Perspectief innovatieve onkruidbestrijdingsmethoden in de biologische landbouw

Spruijt, J.; Bleeker, P.; Schans, D. Van Der; Zuilichem, H. Van and Wekken, J. Van Der (2005) Perspectief innovatieve onkruidbestrijdingsmethoden in de biologische landbouw. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector AGV, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1853473


Summary

In deze publicatie van het Onderzoeksprogramma Systeeminnovaties geïntegreerde en biologische open teelten zijn de economische perspectieven beoordeeld van nieuwe beschikbare technologie die kan worden toegepast om tot een effectievere onkruidbestrijding te komen. Bij de nieuwe technieken die worden doorgerekend in dit rapport is gekozen voor technieken waarvan in onderzoek bleek dat ze van praktische waarde zijn bij de onkruidbestrijding in diverse gewassen. Het betreft: torsiewieder; pneumat; stuursystemen; RTK-GPS. De mogelijke economische voordelen van verschillende technieken zijn eerst per gewas beoordeeld. Dit heeft geresulteerd in onkruidbestrijdingstrategieën per gewas die zijn weergegeven in de bijlage. Vervolgens zijn de economische gevolgen van toepassing van deze technieken voor de akkerbouw en vollegrondsgroenten op bedrijfsniveau en gewasniveau doorgerekend. Dit aan de hand van een biologisch modelbedrijf op klei en op zand. Voor de bloembollen zijn de economische gevolgen uitsluitend op gewasniveau doorgerekend; voor zowel zand als zavel/lichte klei.


EPrint Type:Report
Keywords:gewasbescherming (nl), plant protection (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), handmatige onkruidbestrijding (nl), manual weed control (en), onkruidwieders (nl), weeders (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), bloembollen (nl), ornamental bulbs (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), vollegrondsteelt (nl), outdoor cropping (en), 512-A Plant- en gewasbescherming (algemeen) (nl), 512-A Plant and Crop Protection (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/31068
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48730
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page