home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biologisch uitgangsmateriaal : opstellen van de Annex 2005

Lekkerkerk, L. (2005) Biologisch uitgangsmateriaal : opstellen van de Annex 2005. Rapport / DK nr. 2007/dk005. Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Directie Kennis, Ede, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1857452


Summary

Vanaf 1 januari 2004 moet volgens EU-regelgeving in de biologische landbouw gebruik worden gemaakt van op biologische wijze geproduceerd teeltmateriaal. Omdat het niet waarschijnlijk was dat voor alle gewassen en teeltwijzen op genoemde datum voldoende biologisch zaaizaad en pootgoed beschikbaar zou zijn, is besloten op nationale schaal de beschikbaarheid van biologisch uitgangsmateriaal te inventariseren. De nationale Annex is de lijst waarop de (sub)gewassen staan waarvan voldoende materiaal aanwezig is. Voor de gewassen op deze lijst mogen telers niet langer gebruik maken van gangbaar uitgangsmateriaal, er wordt hiervoor geen ontheffing verleend. De nationale Annex moet jaarlijks worden geactualiseerd. Het Expertisecentrum LNV heeft in 2003 en 2004 de coördinatie hiervan in handen gehad. Het LBI heeft een groot deel van de werkzaamheden uitgevoerd.Hoofdstuk 2 beschrijft welke stappen zijn ondernomen voor het opstellen van de Annex 2005. In hoofdstuk 3 staat het advies van het EC-LNV aan het ministerie van LNV over de Annex 2005 en het besluit van de directie Landbouw. Hoofdstuk 4 doet aanbevelingen voor het actualiseren van de Annex in de toekomst. Overige meer gedetailleerde, doch relevante informatie is in bijlagen opgenomen.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), zaadbronnen (nl), seed sources (en), plantenvermeerdering (nl), propagation (en), vermeerderingsmateriaal (nl), propagation materials (en), certificering (nl), certification (en), eu regelingen (nl), eu regulations (en), biologische zaden (nl), organic seeds (en), 500-H Reproductie van planten (nl), 500-H Plant Reproduction (en), 504-F-2 Zaadkeuring, zaadvoorschriften (nl), 504-F-2 Seed Certification, Seed Regulations (en), 504-G Genetische bronnen van plantensoorten, genenbanken (nl), 504-G Plant Genetic Resources, Gene Banks (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/118498
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48705
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page