home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Hoe geef ik een cursus bodembeoordeling : een handleiding voor cursusleiders

Joldersma, R. (2003) Hoe geef ik een cursus bodembeoordeling : een handleiding voor cursusleiders. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1862444


Summary

In een samenwerking van Louis Bolk Instituut (LBI), Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en Nutriënten Management Instituut (NMI) is een cursus ontwikkeld waarbij de beoordeling van de bodem aan de hand van een profielkuil centraal staat. Het doel van deze cursus in om na bestudering van bodemstructuur, bodemleven en beworteling de bodem te beoordelen. Vervolgens kunnen maatregelen gekozen worden om eventuele tekortkomingen op te heffen. Een onderdeel van het cursusmateriaal is de handleiding voor cursusleiders. Deze handleiding voor de cursus “Bodem in zicht” is bedoeld voor cursusbegeleiders bij het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de cursus. Bij potentiële cursusbegeleiders wordt gedacht aan: • Adviseurs of docenten die een cursus geven aan agrarische ondernemers of aan adviseurs. • Agrarische ondernemers (b.v. begeleiders van studiegroepen) die aan andere agrarische ondernemers een cursus geven of die een cursus verzorgen voor hun medewerkers.


EPrint Type:Report
Keywords:bodemstructuur (nl), soil structure (en), beworteling (nl), rooting (en), bodemchemie (nl), soil chemistry (en), organische stof (nl), organic matter (en), bodemvruchtbaarheid (nl), soil fertility (en), groenbemesters (nl), green manures (en), bodembeheer (nl), soil management (en), handleidingen (nl), guide books (en), docenten (nl), teachers (en), opleiding (nl), training (en), 408-H Bodemvruchtbaarheid (nl), 408-H Soil Fertility (en), 408-D Bodemclassificatie (nl), 408-D Soil Classification (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115974
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48668
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page